Formule 1

Red Bull wijzigt de achtervleugel van Max Verstappen: "Er is altijd wel iets aan de hand, er is nooit een..."

Uitgegeven door Peter Vader • 24 oktober 2021 12:05

Red Bull heeft zaterdag in Austin enkele wijzigingen aangebracht aan de achtervleugel van de auto's van Max Verstappen en Sergio Perez. Het team van de energiedrankenfabrikant kreeg toestemming om de achtervleugels van beide auto's te "verstevigen" tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, na het ontdekken van een scheur in die van Max Verstappen. Het team ontdekte het probleem voorafgaand aan de kwalificatie, wat resulteerde in het versterken van de vleugel van beide auto's.

Red Bull vooraan op de startgrid in Austin GP USA

Oorzaak onbekend
Hoewel Red Bull op dit moment niet zeker weet wat het probleem heeft veroorzaakt, zullen ze het voor de race nader bekijken. "Er is altijd iets aan de hand, er is nooit een stressvrije sessie", vertelde Horner aan Sky Sports. "Ik weet niet of Max iets geraakt heeft, want er zit nogal een barst in, en niets op de andere auto of een van de andere vleugels, dus we hebben toestemming gekregen om het op beide auto's wat op te krikken. We zullen het nog eens nader bekijken."

Met twee jongens vooraan
Verstappen en Perez zullen de race van zondag respectievelijk als eerste en derde starten, een welkome aanblik voor Horner, aangezien Red Bull graag wat punten van Mercedes wil afsnoepen in de strijd om het constructeurskampioenschap. "We hebben de auto zeker verbeterd. Het is moeilijk om hier te volgen, dus je wilt zeker de leiding in bocht 1 nemen", voegde Horner eraan toe in een bericht van Racingnews365. "Dat zal gebeuren voor de grote tribune zijn, want daar duiken ze de eerste bocht in; we hebben tenminste twee jongens die vooraan in het veld beginnen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS