Formule 1

Red Bull werkt met man en macht aan de RB18! Christian Horner verwacht verrassingen in 2022

Uitgegeven door Bart • 18 januari 2022 18:38 • Print artikel

De Formule 1-teams zijn hard aan het werk met de laatste fase van het ontwerp van de bolides voor 2022. De reglementen zijn compleet op de schop gegaan en het ene team is al langer met de nieuwe auto bezig dan het andere. Bij Red Bull was de blik uiteraard lang gericht op de titelstrijd van Max Verstappen, maar ook in Milton Keynes denken ze goed op weg te zijn voor 2022.

Christian Horner Max Verstappen


Christian Horner legt in een interview met RacingNews365 uit dat er met man en macht wordt gewerkt aan de RB18. "Het is weer dat tijdstip van het jaar waarop het allemaal erg gespannen is. Er worden lange dagen gemaakt en er wordt veel eten besteld. Er wordt hard gewerkt aan de RB18 en deze krijgt langzaam vorm. We hebben de meerderheid van onze doelen tot nu toe weten te behalen. Het team werkt ongelooflijk hard en het komt allemaal langzaam samen. Volgende week gaan we de auto helemaal opbouwen."

Max Verstappen zal nog voor de wintertests in Barcelona en Bahrein in de RB18 rijden tijdens een filmdag op het circuit van Silverstone. "Wat betreft het testen doen we onze gewoonlijke shakedown voordat we afreizen naar Barcelona en later naar Bahrein. Met deze nieuwe auto zijn de zes testdagen er niet veel voor een coureur. Het is heel intens. Het zal het eerste deel van het Formule 1-seizoen in ieder geval wel interessanter maken voor de fans en voor de volgers van de sport."

"Zeker door de nieuwe regelgeving zullen er winnaars en verliezers zijn", aldus Horner. "Het kan dan ook mogelijk zijn dat we onverwachte resultaten krijgen die niemand aan had zien komen, maar dat hangt af van de oplossingen die de teams hebben gevonden voor de verschillende uitdagingen."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS