Formule 1

Red Bull waarschuwt over wie een 'grote bedreiging' kan zijn: "Dit jaar de grote onbekende"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 februari 2022 08:50

Red Bull waarschuwt dat Ferrari in 2022 een 'grote bedreiging' kan zijn. De Italianen eindigden in het Constructors' Championship 2021 als derde, terwijl ze wachten op hun eerste Grand Prix-overwinning sinds 2019. Sportdirecteur Jonathan Wheatley van Red Bull heeft gesuggereerd dat Ferrari in 2022 een imposante aanwezigheid zal zijn in het leidende gevecht van de Formule 1. Door ingrijpende wijzigingen in het technisch reglement zal er een enorm onderscheid worden gemaakt tussen de auto's van dit jaar en die van 2021, aangezien het grondeffect terugkeert en de banden groter worden.

Mattia_Binotto_Ferrari_Christian_Horner_Red_Bull
Mattia Binotto van Ferrari (links) en Christian Horner van Red Bull (rechts)

"Ik zou graag elk weekend vechten"
Mercedes-teambaas Toto Wolff en Red Bull-tegenhanger Christian Horner hebben beiden al eerder gesuggereerd dat de Scuderia dit jaar zal strijden voor raceoverwinningen. En Wheatley hoopt op een competitieve titelstrijd tussen meerdere coureurs na de titeloverwinning van Max Verstappen aan het einde van een titanengevecht met Sir Lewis Hamilton in 2021. "Mijn idee van het perfecte wereldkampioenschap is natuurlijk dat waar we winnen", zei hij tijdens de Jack Threlfall-show. “Maar ik wil graag een bokswedstrijd van de eerste tot de laatste race. Ik zou graag elk weekend vechten. Ik zou graag zien dat zes tot acht coureurs een race kunnen winnen en het komt er dan allemaal op neer op wie een kampioenschap kan samenbrengen over 23 races. Wie er de minste fouten kan maken en wie kan de meest competitieve auto de meeste weekenden goed ‘neerzetten’ en wie kan op het laatste moment profiteren van al die strategische beslissingen."

"Iets buitengewoons hebt bereikt"
De vooringenomenheid van de Brit leidt hem natuurlijk tot een verlangen naar dominantie voor komend seizoen. "Begrijp me niet verkeerd, het zou geweldig zijn om het hele jaar te domineren en 23 races te winnen", grapte hij. Maar hij haalt de meeste voldoening uit een overwinning aan het einde waarbij de energie van het team dan al op is. "Maar mijn ideale wereldkampioenschap is er een waar je aan het einde van het jaar uitgeput bent, maar dat je wel iets buitengewoons hebt bereikt."

Ferrari_motor_sneller_dan_de_rest

"Erg moeilijk te voorspellen"
Met betrekking tot de prestaties volgend seizoen van Red Bull's rivalen, heeft de 54-jarige gebruik gemaakt van "informatiefragmenten" over de kansen op succes voor degenen die concurreren met de ploeg uit Milton Keynes. "Ik denk dat het op dit moment erg moeilijk te voorspellen is", zei hij in een bericht van Formula1news. “Je hebt alleen je eigen referenties te vergeleken met de auto van vorig jaar. Je kunt fragmenten van informatie van andere teams krijgen, maar je weet niet of ze je de waarheid vertellen of dat ze je alleen maar ongerust proberen te maken. Je hoeft eigenlijk alleen maar naar je eigen zaak te kijken en je best te doen."

Ferrari wordt de grote bedreiging?
Wheatley zei verder dat hij de vooruitgang erkent die Ferrari heeft gemaakt, met name met zijn krachtbron. Hij verwacht daarom dat de Scuderia in 2022 sterk zal zijn. “Ferrari, zeker hun krachtbron, leek aan het einde van het jaar erg sterk te zijn. Ze waren duidelijk het op twee na snelste team aan het einde van het jaar", zei hij. “Ze hebben ook een geweldige coureursline-up. Ik wist niet zeker of ze als coureurs bij elkaar zouden passen, maar ze lijken dat wel te hebben gedaan. Ik denk dat Ferrari dit jaar de grote onbekende of mogelijk zelfs de grote bedreiging wordt."

Ferrari eindigde het Constructors' Championship 2021 als derde, terwijl Red Bull nipt de kroon aan Mercedes moest laten, ondanks het dramatische succes van het coureurskampioenschap van Max Verstappen (met een Red Bull!).



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS