Formule 1

Red Bull vreest niet alleen Ferrari: “Ik denk dat Mercedes sterk gaat zijn in Silverstone"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 juni 2022 10:33 • Print artikel

Komend weekend reist het Formule 1-circus af naar Silverstone voor de Formula One Lenovo British Grand Prix. Waar Mercedes tot nu toe afwezig was in de strijd voor de overwinning in de F1 maken mensen in de kop van het veld zich zorgen om de potentiële snelheid van de Zilverpijlen.

Christian Horner

Het team dat de afgelopen acht seizoenen de constructeurstitel op haar naam wist te schrijven heeft het er dit seizoen maar knap moeilijk mee om Red Bull en Ferrari bij te benen. In Canada beleefde het team de beste race van het seizoen door als derde en vierde over de streep te komen, de snelheid was er eindelijk. Wel moet gezegd worden dat Sergio Perez zeer onfortuinlijk uitviel en dat Charles Leclerc de race vanaf P19 moest aanvangen en zodoende ook geen aanspraak meer maakte om een topklassering.

Desondanks houdt Red Bull-teambaas Christian Horner rekening met een ijzersterk Mercedes in Silverstone. De Britse teambaas denkt dat de coureurs weleens kunnen gaan schitteren voor het thuispubliek. Tegenover Motorsport.com laat Horner het volgende weten: “Ik denk dat Mercedes sterk gaat zijn in Silverstone. Ik zie geen reden voor waarom dat niet zo zou zijn. Hetzelfde geldt overigens ook voor Paul Ricard."

"Ik denk ook dat Ferrari snel zal zijn op Silverstone. Het kan voor ons iets uitdagender zijn door de manier waarop de baan in elkaar steekt. Het is echt ongelofelijk dat wij een reeks hebben van zes opeenvolgende overwinningen. Maar Silverstone kan onze grootste uitdaging worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS