Formule 1

Red Bull-teambaas Horner: "We zijn er erg op gebrand om recht te zetten wat er vorig jaar mis is gegaan"

Uitgegeven door Peter Vader • 1 juli 2022 05:45 • Print artikel

Het is duidelijk dat de botsing tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de eerste ronde van de Britse Grand Prix van 2021 nog steeds pijn doet in het Red Bull-kamp, waarbij teambaas Christian Horner dit weekend op Silverstone graag de fouten van vorig jaar recht wil zetten. Het was één van de meest gemene botsingen, tussen Hamilton en Verstappen, die een al smeulende vete verder deed ontbranden. Daarna werden de handschoenen uitgedaan, omdat Red Bull zich onvoorstelbaar ergerde over de manier waarop Mercedes zout in de wonden wreef. Hun titeluitdager op dat moment, Max Verstappen, lag in het ziekenhuis te herstellen van de 51G-impact, terwijl rivaal Lewis Hamilton de race won en dat wel héél erg uitbundig vierde met zijn Mercedes-crew. De rest is bekend en goed gedocumenteerde geschiedenis.

Christian_Horner_en_Helmut_Marko_feliciteren_Max_Verstappen

Recordaantal bezoekers verwacht
Maar de wonden zijn er nog steeds. Net zoals het geldt voor Mercedes, heeft Red Bull zijn hoofdkantoor dichtbij het Silverstone-circuit gevestigd en is de Grand Prix van komend weekend een echte thuisrace voor het team van de Oostenrijkse miljardair Dieter Mateschitz. Na de overwinning van Verstappen in Canada, met onmiddellijk de focus op de Britse Grand Prix van dit weekend, zei Red Bull-teambaas Christian Horner: "Silverstone is een van de beste circuits op de F1-kalender en het evenement zal ook dit jaar weer door een recordaantal bezoekers worden bezocht. We kijken er naar uit om iedereen daar te zien. Ik weet zeker dat het een enorme steun zal zijn voor de Mercedes-coureurs, maar we gaan er vol enthousiasme naar toe om recht te zetten wat er vorig jaar is gebeurd.”

Max Verstappen in Canada recordaantal bezoekers in Silverstone

Thuisrace voor Brits duo
Horner verwijst natuurlijk naar het feit dat Mercedes twee Britten in hun cockpits heeft, Lewis Hamilton en George Russell, die de oude garde en de jonge garde van de Britse autosport op het hoogste niveau vertegenwoordigen. Het is één grote thuisrace voor het duo. Horner is echter gefocust op Red Bull's eigen zaak: "We hebben elke race tegelijk gedaan en we hebben samen een geweldige run neergezet. Het is geweldig om naar Silverstone te gaan en beide kampioenschappen te leiden. Max is in de vorm van zijn leven en het team doet geweldig werk."

Max_Verstappen_start_sprintrace_silverstone 2021

“In de vorm van zijn leven”
Inderdaad, Red Bull, van de coureurs tot aan iedere persoon in de pitbox, is onberispelijk geweest. Afgezien van overmacht, zoals het opblazen van de motor, die ze niet in de hand hebben, heeft het team het beter gedaan dan al hun rivalen. Vandaar dat Verstappen en teamgenoot Sergio Perez na negen ronden eerste en tweede staan in het klassement van het Formule 1 Wereldkampioenschap 2022. Max heeft 46 punten voorsprong op Checo en, belangrijker nog, 49 punten voorsprong op Ferrari-coureur Charles Leclerc, de grootste uitdager die de Red Bull’s dit seizoen tot nu toe hebben gehad. Red Bull voert ook het constructeursklassement aan in deze fase van het kampioenschap van 22 ronden, aldus een bericht van GrandPrix247. Ferrari volgt Red Bull op de voet en staat tweede.

Max_Verstappen_en_Lewis_Hamilton_persconferentie_Canada_2022

Fiasco rechtzetten
Inmiddels blijkt uit statistieken dat Max sinds het begin van het seizoen 2021 inmiddels meer dan de helft van de Grand Prix-races heeft gewonnen. Van de 31 races heeft de regerend wereldkampioen 25 keer op het podium gestaan, waarvan 16 keer als winnaar. Met andere woorden, Red Bull en hun coureurs arriveren in een mega vorm op Silverstone! Ze zijn erg opgewonden en zoekend naar 'rechtvaardigheid' om het fiasco van na één ronde in de muur te zijn beland, door Max Verstappen dit jaar recht te laten zetten.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS