Formule 1

Red Bull teambaas Christian Horner komt superlatieven tekort voor Max Verstappen na sensationele overwinning

Uitgegeven door Peter Vader • 1 augustus 2022 06:00 • Print artikel

Christian Horner is zeer, zéér lovend over het optreden van Max Verstappen in de Formule 1 Grand Prix van Hongarije. Tegen alle verwachtingen in wist hij te winnen. "Max Verstappen was fantastisch vandaag." "Max Verstappen was absoluut briljant vandaag." "Hij was on fire." Het zijn allemaal typeringen van de Red Bull-coureur, binnen enkele minuten van elkaar uitgesproken door teambaas Christian Horner. "We hadden een klein probleem met de koppeling, die deed niet helemaal wat hij moest doen. Maar toen leek dat probleem zich op te lossen en konden alle trossen los en kon hij de auto's voor zich aanvallen. Hij was op dat moment on fire, zelfs met een spin."

Christian Horner

Tom Kristensen wijst op het snelle handwerk van Verstappen in die spin grapt Horner dat het opzet was: "Zo probeerde hij de banden op te warmen. Hij wist die medium banden goed te gebruiken tegen Charles Leclerc op harde banden en het was game on."

Red Bull werkt nog even door: "De auto had een geweldige pace te pakken vandaag en ik denk zelfs dat Sergio Perez zonder die virtual safety car voor een plekje op het podium had kunnen vechten. We mogen dus spreken van een geweldige teamperformance."

Wat Horner betreft heeft het team een vakantie welverdiend, maar ze moeten nog even geduld hebben: "Dat staat pas op vrijdag te gebeuren, dus tot die tijd zullen we proberen nog zoveel mogelijk werk te verzetten. Na de zomerstop volgt een triple header, dus iedereen zal die welverdiende rust nodig hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS