Formule 1

Red Bull-teambaas Christian Horner deelt plaagstootjes uit: "Soms kan zelfgenoegzaamheid..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 september 2020 05:07 • Print artikel

Afgelopen weekend kreeg Lewis Hamilton twee straffen om zijn oren, omdat hij twee keer een proefstart op de verkeerde plek gemaakt had. Het zorgde er voor dat de veelvoudig wereldkampioen Formule 1 tijdens de Grand Prix in Sochi, flink zat te mopperen in de auto. Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat er een stukje zelfgenoegzaamheid is.

Red Bull Racing Christian Horner

“We kunnen ons alleen op onszelf richten”, verklaarde Horner tegenover het Engelse Autosport waarna hij ingaat op Mercedes. “Zij hebben duidelijk wat problemen gehad en wanneer je constant vooraan zit, is het soms makkelijker om het uitdagende team te zijn. Soms kan zelfgenoegzaamheid de kop opsteken als je zo’n periode van dominantie hebt gehad.”

Ondanks dat Red Bull gebruik kon maken van de fouten van Mercedes, is de Brit wel realistisch. De regels blijven in 2021 stabiel, dus wordt het voor Max Verstappen lastig om de zwarte 'Silberpfeile' te kunnen uitdagen. Toch blijft Red bull strijdvaardig en geven ze niet op. “Ik denk dat 2022 de grote kans is”, vervolgt de Red Bull-teambaas. “Ik denk in 2021, als je de DNA van de auto’s ziet, dan zijn er veel onderdelen die meegaan. Maar dat betekent dat we nog wat potentieel kunnen vinden in de auto en de auto effectief ontwikkelen. Ik denk dat we het gat kunnen dichten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS