Formule 1

Red Bull snapt Max Verstappen: "Max was echt boos, en dat kan ik goed begrijpen"

Uitgegeven door Bart • 10 juli 2020 04:03 • Print artikel

Max Verstappen startte het seizoen als bekend met een DNF achter zijn naam. De Red Bull-coureur was de eerste uitvaller van het seizoen vanwege een elektrisch probleem en uiteraard was de Limburger daar boos over. Red Bull-topman Helmut Marko snapt de boosheid bij Verstappen en wil net als zijn coureur revanche tijdens de tweede race in Oostenrijk.

Helmut Marko


"Max was echt boos, en dat kan ik goed begrijpen", zegt Marko in een interview met het Oostenrijkse Sport24. "Hij heeft in de kart stoom af kunnen blazen en vrijdag gaan we weer los. Hopelijk kunnen we hem een auto geven, waarmee hij kan aanvallen."

Marko ging ook nog even in op de clash tussen Alex Albon en Lewis Hamilton. "Hamilton had niet zo vroeg op het gas hoeven gaan. Hij moet gezien hebben dat Albon naast hem reed. De stewards hebben er hetzelfde over gedacht door Lewis te bestraffen."

"Het positieve van de eerste race was dat Albon de race had kunnen winnen. We hadden de juiste snelheid om Mercedes te verslaan. Voor komend weekend gaan we wat aanpassen en azen we op revanche. Het weer wordt een spannende factor dit weekend. De kwalificatie zal nat zijn en voor zondag weten ze het nog niet. Maar in Spielberg klopt de weersverwachting meestal niet, dus dat maakt het nog moeilijker."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS