Formule 1

Red Bull-pitbox in Canada doorzocht door speurhonden: "Het is een raar en vreemd tijdstip om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juni 2022 17:09 • Print artikel

Een kleine tegenvaller dit weekend voor Red Bull, toen zij terugkwamen na de podiumceremonie. Het hele team was daarnaartoe vertrokken om de winst van Max Verstappen te vieren na de Grand Prix van Canada. Bij terugkomst bij de pitbox kon men echter niet naar binnen om op te ruimen, omdat er een agent binnen was met een speurhond.

Red Bull

“Het Red Bull-team kreeg na de podiumceremonie geen toestemming om terug te gaan naar de garage, omdat er een speurhond en politieagent waren”, vertelt Sky Sports-verslaggever Ted Kravitz, waarna hij een medewerker van Red Bull vraagt: “Vonden de politieagent en de speurhond iets? Zijn ze er nog? Nee, ze zijn er niet meer. Zag je de speurhond en agent die binnen waren, je kon niet terug naar de garage?” Wanneer de teammedewerker knikt, reageert de verslaggever: “Dat is raar? Zocht de speurhond naar blikjes Red Bull? Vond hij iets? Dat is goed.” Het is overigens niet ongebruikelijk dat dit soort routinecontroles worden uitgevoerd, het gebeurt vaker.

Canadese speurhonden kunnen explosieven, drugs en ziekelijke zoete koolzuurhoudende dranken ontdekken met veel suiker en cafeďne erin. De Canadese speurhonden zijn duidelijk erg getalenteerd”, vervolgt Kravitz spottend. “Het is echt een raar en vreemd tijdstip dat de Canadese politie voorbijkomt met speurhonden om naar wat dan ook te zoeken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS