Formule 1

Red Bull over budgetplafond concurrenten: "Mercedes heeft meer medewerkers; Ferrari is een ander groot team met hoge kosten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juni 2022 07:04 • Print artikel

De Formule 1 werkt met een budgetplafond en zoals de hele wereld op dit moment, gaan de teams ook gebukt onder de grote inflatie. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner staan diverse teams op het punt om het plafond te overschrijden. De Brit ziet dan ook vooral problemen bij zijn directe concurrenten.

Christian Horner F1 Red Bull Racing

“Ik weet dat de FIA er samen met Liberty naar kijkt, omdat niemand zo’n soort inflatie had verwacht”, zegt Christian Horner tegenover RacingNew365. “Misschien ben ik degene die er het meeste over praat, maar ons probleem is niet het grootste op dit gebied. Mercedes heeft meer medewerkers in dienst, zij hebben hogere salarissen binnen hun groep dan wij.”

“Ferrari is een ander groot team met hoge kosten en wanneer je hoort van teams die in het middenmoot staan, die ook in overtreding van de cap gaan. Dat wij pushen voor de cap om lager te zijn, denk ik dat het aantoont dat het niet de ontwikkeling is die de grootste bijdrage aan deze kosten levert.”

“Het zijn de vaste kosten van het naar het racen gaan met vracht, met energie, met middelen binnen de levering van componenten. Het is gewoon in de lucht verdampt.”

De aangepaste cap heeft er voor gezorgd dat iedereen hun aanpak met upgrades heeft moeten wijzigen en hoe vaak ze geďntroduceerd worden. De Red Bull-teambaas ontkent dan ook dat er grote upgrades naar Silverstone worden meegebracht.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS