Formule 1

Red Bull onderzoekt ontwikkelen eigen Formule 1-motor: "Basis van Honda overnemen"

Uitgegeven door Bart • 13 oktober 2020 04:30 • Print artikel

Red Bull is druk op zoek naar een nieuwe motorleverancier voor het seizoen 2022 en verder. Het team van Max Verstappen weet sinds kort dat leverancier Honda aan het einde van 2021 de Formule 1 vaarwel zegt. In het huidige F1-veld is alleen Renault een optie, aangezien Mercedes en Ferrari niet op een samenwerking met Red Bull zitten te wachten. Een andere optie is de motor van Honda overnemen en die zelf verder ontwikkelen.

Helmut Marko


Dat een eigen motor een serieuze optie is, bevestigt Helmut Marko aan F1 Insider. "We hopen dat de gesprekken met Honda positief verloren en dan willen we graag de basis van Honda overnemen. Vervolgens zullen we die zelf in onze fabriek in Milton Keynes doorontwikkelen."

Een samenwerking met Renault, Mercedes of Ferrari vergt extra werk volgens Marko. "Ze hebben een eigen team en ontwerpen het chassis en de motor in één fase. Als wij een motor krijgen en daar het chassis omheen moeten ontwerpen, praten we over een ingewikkelde techniek. Op dit moment heeft het onze voorkeur om voort te borduren op de motor van Honda."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS