Formule 1

Red Bull onderweg naar een toekomst met Audi of Porsche? Helmut Marko: "Zij geven de voorkeur aan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juli 2021 05:01 • Print artikel

In Oostenrijk werd er tijdens het Grand Prix-weekend gesproken over de Formule 1-motoren voor 2025 en verder. Niet alleen de huidige fabrikanten waren aanwezig, maar ook Audi en Porsche waren vertegenwoordigd. Red Bull neemt de motoren volgend jaar in eigen hand, nu Honda besloten heeft om het F1-project te beëindigen.

HelmutMarko_1_RX_Wim_Boekel
Helmut Marko

Standpunt VAG Groep
“Nou ja, het is tenminste een definitieve beslissing die niet terug te draaien is”, zei Dr. Helmut Marko tegen het Amerikaanse Motorsport over de stap om haar eigen motoren te bouwen en onderhouden, waarna hij ingaat op de voorkeur van de VAG-groep. “De mensen die de leiding hebben bij VW hebben duidelijk gemaakt wat ze willen. Zij geven de voorkeur aan een compleet nieuwe motorenformule, zodat ze met gelijke kansen kunnen starten. Met de huidige V6-cilinder, heeft Mercedes het grootste voordeel, omdat zij de meest succesvolle motor hebben.”

Nieuwe motorenformule
Er is weliswaar een mogelijkheid dat Red Bull en de VAG-groep de krachten bundelen, maar toch wil de Oostenrijker hierover duidelijk zijn: “Zoals altijd al aan de hand, er is geen overeenstemming of zijn er officiële gesprekken gaande”, benadrukt de Red Bull-consultant, waarna hij ingaat op de keuze voor een nieuwe motor of een doorontwikkeling van de huidige V6. “Nou ja, vanuit ons kostenoogpunt gaat het nu meer richting een nieuwe motorenformule. In Silverstone gaan de gesprekken door en de uitkomst is nog niet echt bepaald. De enige manier om dat te bereiken is de reductie van de kosten, om onderdelen te standaardiseren en de tijd op de testbank te beperken.” Er werd reikhalzend uitgekeken naar de bijeenkomst van alle betrokken bobo’s in Oostenrijk, maar feitelijk is er dus nog relatief weinig uitgekomen, de gesprekken worden in Silverstone voortgezet.

Eerdere berichten verschenen op RaceXpress over de interesse van Audi of Porsche of Volkswagen in deelname aan de Formule 1:

29 juni 2021: Belangrijke vergadering in Spielberg over de 2025-motorvoorschriften; de Audi en Porsche-chefs zijn erbij!

1 juni 2021: SPECIAL - Red Bull geeft je vleugels? Christian Horner over de motorplannen voor 2022 + FOTO'S

4 mei 2021: Helmut Marko erkent dat de Mercedes-motorsituatie ‘gespannen’ is; Christian Horner: "Bemoei je met je eigen zaken"

20 maart 2021: Red Bull ligt op schema met eigen motorenproject, maar heeft ook gesprekken met Volkswagen gevoerd

9 maart 2021: Red-Bull houdt zich op de vlakte over een toekomst met de VAG Groep

7 maart 2021: SPECIAL – Keert Porsche na bijna 65 jaar terug in de Formule 1... + FOTO’S

7 maart 2021: VAG Groep overweegt de stap naar de Formule 1; wordt het Audi, Porsche of toch maar weer niet...

4 maart 2021: Kan Max Verstappen toch een Honda terugkrijgen in zijn Red Bull? Een duidelijke belofte gemaakt dat zij…

8 februari 2021: Audi overweegt een overstap naar de Formule 1 met Red Bull

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS