Formule 1

Red Bull met eigen F1-motor?: "We willen alles naar Milton Keynes halen, maar dan hebben we wel hulp uit Sakura nodig"

Uitgegeven door Bart • 22 oktober 2020 06:48

De grote mannen achter het team van Red Bull, waar Max Verstappen racet, moeten gaan beslissen hoe om te gaan met het vertrek van motorleverancier Honda aan het einde van het seizoen 2021. Mercedes is geen optie, dus blijven alleen Renault en Ferrari over. Een andere optie is het overnemen van de Honda-motor en die zelf in Milton Keynes verder ontwikkelen. Op dat laatste scenario zal het hoogstwaarschijnlijk uit gaan draaien, zo bevestigt Helmut Marko in gesprek met Sky Deutschland.

Max Verstappen Helmut Marko


"We willen alles naar Milton Keynes halen, maar dan hebben we wel hulp uit Sakura nodig", zo legt Marko uit. "Daar staat het ontwikkelingscentrum van Honda. Vanaf de start van het seizoen 2022 willen we de motorontwikkeling volledig zelf gaan runnen."

Toch gaat Red Bull ook op zoek naar een motorleverancier voor het seizoen 2026 en verder. "We willen de motor in eigen beheer houden tot het einde van de komende motorregels. Het is niet onze prioriteit om motorfabrikant te worden."

Marko verwacht dat in 2026 nieuwe fabrikanten willen instappen. "Het zal kosten technisch interessanter worden voor nieuwe fabrikanten. Daarnaast zal de techniek eenvoudiger moeten zijn. Ik vind, net als veel fans, dat er meer geluid moet komen en daarnaast moeten we over op synthetische brandstof. Daarmee wordt de Formule 1 CO2-neutraal. Dat kan een fabrikant overhalen om motoren voor de Formule 1 te gaan ontwikkelen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS