DTM

Red Bull met F1-coureur Alexander Albon en Red Bull-Junior Liam Lawson naar de DTM 2021

Uitgegeven door Peter Vader • 4 januari 2021 16:23 • Print artikel

Formule 1-coureur Alexander Albon en opkomende ster Liam Lawson zullen gaan deelnemen in de DTM met de steun van Red Bull. De 24-jarige Albon, als teamgenoot van Max Verstappen met Red Bull Racing zevende in de eindrangschikking bij de coureurs van het Formule 1-wereldkampioenschap 2020, wordt ingezet bij geselecteerde DTM-races wanneer zijn Formule 1-verplichtingen als test-, vervangings- en simulatorcoureur het toelaten. Welke coureur de cockpit deelt met Albon wordt op een later tijdstip bekend gemaakt, net als het team en het sportwagenmerk. In de tweede Red Bull cockpit neemt Liam Lawson plaats. Hij is slechts 18 jaar oud, en een talent afkomstig uit de Red Bull Young Drivers-squad en die ook gaat deelnemen aan de DTM, die in het nieuwe seizoen 2021 voor het eerst verreden gaat worden met high-performance GT sportwagens.

Alexander Albon_en_Helmut Marko_F1_Red_Bull
Alexander Albon en Helmut Marko, naast de Formule 1 nu ook een DTM avontuur

High-class startveld met coureurs uit de Formule 1, DTM en GT
"Een DTM van hoog kaliber met GT3-sportwagens is een interessant platform en een echte uitdaging voor succesvolle coureurs als Alex Albon, maar ook voor onze Red Bull-junior Liam Lawson", zegt Dr. Helmut Marko, Motorsport Consultant van Red Bull. Voormalig Le Mans winnaar en Formule 1-coureur Marko heeft een directe relatie met de DTM, dat werd geÔntroduceerd in 1984, waarin hij van 1984 tot 1989 deelnam met zijn eigen RSM-Marko team met Alfa Romeo en Mercedes.

"Formule 1-coureurs als Alex Albon, DTM-sterren als drievoudig kampioen Renť Rast, professionals uit de GT-scene en jonge talenten als Liam Lawson zorgen voor een hoogwaardige rijdersmix, die ik graag in de baan zou willen zien voor het DTM-seizoen 2021. Het is typerend voor het niveau dat voormalig Formule 1-wereldkampioen Jenson Button en zijn team zich al hebben ingeschreven voor de DTM 2021", zegt Gerhard Berger, zelf voormalig Formule 1- en DTM-coureur. "Alex Albon is een jonge, ambitieuze coureur en een uitstekende aanwinst voor de DTM. Het zal het internationale belang van de DTM verder versterken." Berger had zijn doel voor de DTM 2021 al in een interview met het web portaal DTM.com aan het einde van het jaar 2020 verteld: "Mijn grote doel is 20 voertuigen met ten minste vijf merken, sterke coureurs en een kampioenschapsgevecht tot aan de laatste race." De DTM-inzet van Alex Albon is een waardevolle stap in die richting.

Alexander_Albon DTM 2021 Red Bull
Alexander Albon

Alexander Albon, de helft van een hoog gekwalificeerd duo
Red Bull stuurt een hooggekwalificeerd duo naar de DTM met Alex Albon en Liam Lawson. Albon, de zoon van een Britse coureur en een Thaise moeder, werd geboren in Londen en nam deel aan het Europees kartkampioenschap van 2010. Twee jaar later stapte hij over naar de Formule Renault en in 2015 naar het Europees Kampioenschap Formule 3. Albon eindigde als zevende in het EK, dat voornamelijk in het voorprogramma van de DTM werd gehouden, dus de DTM-omgeving is niet nieuw voor hem. In 2016 reed hij in de GP3-serie en scoorde vier overwinningen, meer dan welke andere coureur. In het titelduel verloor hij echter van Charles Leclerc. Albon nam in 2017 en 2018 deel aan het FIA Formule 2-kampioenschap. Na de derde wedstrijd promoveerde hij in 2019 naar de Formule 1, reed hij aanvankelijk voor Toro Rosso en promoveerde hij tijdens het seizoen naar het Team Red Bull Racing. Albon eindigde als derde in de Grand Prix van 2020 in Mugello en Abu Dhabi, waarmee hij zijn twee beste F1-resultaten scoorde. De teamgenoot van Max Verstappen is in het Formule 1-seizoen 2020 als zevende geŽindigd.

Liam Lawson DTM 2021 Red Bull
Liam Lawson

Liam Lawson, de andere helft van een hoog gekwalificeerd duo
Liam Lawson werd geboren in Hastings, Nieuw-Zeeland in 2002, maar groeide op in de buurt van het circuit van Pukekohe, waar hij begon met karten op zevenjarige leeftijd. Lawson stapte over naar de formuleracerij in 2015, slechts een jaar later werd hij kampioen in de Nieuw-Zeelandse Formule Ford 1600 met 14 overwinningen in 15 races, waardoor hij de jongste kampioen in de Formule Ford sinds de late jaren 1960 is. Hij werd twee keer tweede in de Formule 4, in 2017 in AustraliŽ en in 2018 in het ADAC Formula 4 Championship. In 2019 won hij de Toyota Racing Series in zijn thuisland, waarin hij in het seizoen 2020 tweede werd. Hij werd ook tweede in het Euroformula Open Kampioenschap in 2019. Liam Lawson is vijfde geworden in het FIA Formula 3 Championship in 2020.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS