Formule 1

Red Bull-management ziet Max Verstappen boven het F1-veld uitstijgen: "Voor hem is er geen limiet"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 december 2022 18:01 • Print artikel

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko en teambaas Christian Horner zagen Max Verstappen zijn tweede titel binnenhalen in de Formule 1. Volgens het tweetal staat de Nederlander op dit moment ver boven de rest van het veld.

Helmut_Marko_en_Max_Verstappen
Helmut Marko en Max Verstappen

“Er zijn slechts twee coureurs in de Formule 1, die op het niveau van Verstappen zitten, dat zijn Leclerc en Hamilton”, aldus Marko tegen het Spaanse Marca. “Max rijdt met meer vertrouwen dan ooit tevoren, met meer overzicht, tegelijkertijd is hij een bandenexpert geworden. Hij rijdt bijvoorbeeld langer op een zachte band dan zijn rivalen met een hardere compound. Ik denk dat er voor hem geen limiet is. Hij stapt in de auto en heeft vanaf de eerste vrije training al zoveel vertrouwen. Vanaf de eerste ronde kun je zien dat als het nat is, hij twee seconden sneller is dan de rest in de eerste ronde. Iedereen moet eerst dichterbij hem zien te komen.”

Max_Verstappen_en_Christian_Horner
Max Verstappen en Christian Horner

Teambaas Christian Horner vergelijkt Verstappen met Sebastian Vettel. De Duitser won vier titels met Red Bull. “Zij delen dezelfde honger om te winnen”, aldus de Brit. “Maar het zijn twee compleet verschillende mensen. Max is heel natuurlijk en een instinctieve coureur. Sebastian dacht veel na over zijn rijden. Ik denk dat Max minder in de details getrokken wordt dan Sebastian. Ik keek nooit zo ver, persoonlijk denk ik dat Max boven de rest van de Formule 1 staat. Ik denk dat hij nog véél meer kan bereiken als we hem een auto geven die bij zijn talent past.”

Helmut_Marko
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS