Formule 1

Red Bull maakt zich zorgen om de kosten van de logistiek: "Het is een grote uitdaging"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 april 2022 12:45

De Formule 1 werkt dit jaar met een budgetplafond en dat betekent dat er niet meer onbeperkt geld kan worden uitgegeven. Echter, de inflatie in de wereld raakt ook de teams. Een onderdeel van het plafond zijn de transportkosten en die zorgen met de huidige inflatie voor een behoorlijke invloed op de bestedingen van het team.

Alpine_container vrachtkosten

“Het is een groot uitdaging”, reageert Red Bull-teambaas Christian Horner tegen GP Fans, wanneer hem gevraagd wordt hoe naast de stijgende kosten, ook vertragingen voor kopzorgen kunnen zorgen. “We hebben een gecompliceerde kalender en er zijn regelmatig erg krappe tijdschalen met soms drie races achter elkaar en soms twee kort achter elkaar, die er later in het jaar aankomen. Het mag het duidelijk zijn dat het verliezen van vracht voor een bepaalde periode grote schade kan aanrichten. Dus dat is een probleem waar we aan werken. Het mag ook duidelijk zijn dat we nauw samenwerken met de jongens van de logistiek en de Formule 1, maar daarnaast is er nog het kostenelement. Ik denk dat de prijs van vracht en transport dicht tegen het verdubbelen aanzit.”

“We zien dat in de kosten voor het levensonderhoud, we zien over de hele wereld al een toenemende inflatie. Nogmaals, wanneer je overweegt dat vracht iets is wat op het moment binnen het plafond valt, moeten we een redelijke reservering in acht nemen, die rekening houdt met deze inflatie, omdat het uiteindelijk een één-op-één effect heeft op mensen omdat je compensatie geregeld hebt om dat effect te nivelleren.” Wanneer de Brit wordt gevraagd of de Formule 1 zich daarvan bewust is, reageert hij: “Ik denk dat de teams voor een groot deel zoeken naar een werkbare oplossing, maar het is en blijft een zorg. Het is iets wat we liever eerder dan later benoemen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS