Formule 1

Red Bull maakt zich geen zorgen om Hamiltons 'raketmotor': "Wij vertrouwen op de kracht van Max"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 november 2021 19:06

In Saudi-Arabië maakt Lewis Hamilton weer gebruik van zijn 'raketmotor', die ook in Sao Paolo in de auto lag. Toch maakt Red Bull Racing zich geen zorgen, als we Dr. Helmut Marko mogen geloven. De consultant van het F1-team, waar Max Verstappen en Sergio Perez actief zijn, verwacht niet meer dat er hetzelfde voordeel is als in Brazilië.

Max Verstappen versus Lewis Hamilton

“We zagen dat het snelheidsvoordeel van Hamilton op de rechte stukken in Qatar niet langer zo fantastisch was en min of meer in de normale range lag”, aldus Marko tegen F1-insider. “Dit is door het feit dat na de tests van de FIA, Mercedes niet langer de extreem flexibele achtervleugel gebruikte.”

Wat betreft het feit dat de ‘raketmotor’ uit Brazilië straks in Jeddah weer in de Mercedes ligt, maakt de Oostenrijker zich geen zorgen: “Omdat je niet langer de spoiler kan verlagen, gaat het niet langer het voordeel van 0,4 seconden brengen.”

Daarnaast denkt Marko ook dat Max Verstappen het verschil kan maken: "Wij vertrouwen op de kracht van Max op stratencircuits. Hij won in Monaco en in Bakoe. Daar domineerde hij duidelijk het weekend voordat de band klapte, wat niet zijn fout was. Ik denk dat de coureur het grote verschil kan maken in Saudi-Arabië."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS