Formule 1

Red Bull legt Sebastian Montoya vast voor Red Bull Junior Team: "Ik wil naar de F1"

Uitgegeven door Bart • 10 januari 2023 17:06

Sebastian Montoya heeft zich aangesloten bij het Red Bull Junior Team. De 17-jarige coureur is de zoon van voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya en hoopt ook in de voetsporen van zijn vader te kunnen treden. Juan Pablo reed tussen 2001 en 2006 zes jaar in de Formule 1 en won in dienst van Williams en McLaren zeven Grands Prix.

Sebastian Montoya


Sebastian Montoya heeft vanaf het karten de ladder van de single-seaters beklommen. In 2020 maakte hij zijn debuut in de Duitse en Italiaanse Formule 4 voor het team van Prema. De Colombiaans-Amerikaanse coureur reed ook in 2021 in beide F4-klassen. In 2022 combineerde hij de Aziatische en Europese Formula Regional met enkele races in de LMP2 in het IMSA Sportscar Championship. Dat deed hij samen met zijn vader. Daarnaast scoorde hij punten in de FIA Formule 3.

Op Instagram reageert Sebastian Montoya enthousiast op zijn definitieve overstap naar het Red Bull Junior Team. "Het is geweldig dat ik officieel onderdeel van het Red Bull Junior Team ben. Het laatste jaar was ik al een Red Bull-atleet en nu gaan we voor het ultieme doel: de Formule 1."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS