Formule 1

Red Bull kan vanaf 2025 zelf de motoren ontwikkelen: "De typografie van de motor gaat niet dramatisch wijzigen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 maart 2021 06:01 • Print artikel

Red Bull neemt vanaf volgend jaar de motoren van Honda over en gaat tot en met 2024 de krachtbron zelf onderhouden. Het Formule 1-team heeft hiervoor een fabriek opgezet, die zowel de motoren voor het team zelf als voor AlphaTauri gaat leveren. Teambaas Christian Horner is ervan overtuigd dat de fabriek ook geschikt is om de nieuwe motoren vanaf 2025 in huis te gaan ontwikkelen.

Christian Horner Red Bull Racing F1


“Gebaseerd op het feit dat we op het moment niets hebben, gaan we een faciliteit krijgen, een fabriek met ingebouwde werkplekken, met dyno’s, met de relevante apparatuur”, zegt Horner tegenover GP Fans. “Natuurlijk moeten we gaan begrijpen wat deze nieuwe regels inhouden en het mag duidelijk zijn dat het voor iedereen hoe sneller, hoe beter is. Uit de laatste gesprekken met de FIA mag je aannemen dat het waarschijnlijk een verbrandingsmotor gaat zijn en waarschijnlijk met 100 procent duurzame brandstoffen.”

Recent liet F1-directeur Stefano Domenicali doorschemeren dat het een evolutie van de hybridisatie gaat zijn, in plaats van een volledig elektrische unit. Als dat het geval is, ziet de Red Bull-teambaas geen reden waarom de faciliteit volledig herzien moet gaan worden voor de nieuwe regels vanaf 2025. “Er gaat wat meer nadruk liggen op de systemen om energie terug te winnen, dus de typografie van de motor gaat niet dramatisch wijzigen ten opzichte van waar we nu staan”, legt de Brit uit. “Daarom zal de faciliteit die we opgezet hebben voor de huidige motor, ook relevant zijn voor de toekomstige motor.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS