DTM

Red Bull-junior Liam Lawson snelste DTM-coureur op vrijdag op de Red Bull Ring

Uitgegeven door Peter Vader • 4 september 2021 10:00

SPIELBERG - Bij helder zomerweer en omringd door het prachtige berglandschap van Stiermarken genoten de DTM-coureurs duidelijk van de oefendag op de snelle Red Bull Ring. Snelste van de dag op de vrijdag was Liam Lawson in de Red Bull-Ferrari van het Italiaanse team AF Corse. Met zijn tijd van 1:29.275 minuten legde de Nieuw-Zeelander de 4.326 kilometer lange berg- en dalbaan in de Mur Valley als snelste af, waardoor de concurrentie het nakijken had.

Liam_Lawson_Red_Bull_Ferrari_Red_Bull_Ring

De 21-jarige Maximilian Paul uit Dresden, die dit weekend de derde Lamborghini van Team T3 Motorsport rijdt, zette in de eerste vrije training de snelste tijd neer van 1:29.520. Hij werd gevolgd door Nürburgring-winnaar Alex Albon in de AlphaTauri-Ferrari, Nico Müller in de Rosberg-Audi, Arjun Maini in de GetSpeed-Mercedes, Liam Lawson in de Red Bull-Ferrari en Sheldon van der Linde in de ROWE-BMW. Daarmee waren vijf verschillende merken vertegenwoordigd bij de eerste zes posities. Natuurlijk had Paul het voordeel van een nieuwe set banden als gastcoureur, maar desondanks waren zijn prestaties in zijn eerste optreden op het DTM-veld opmerkelijk. Zijn ploegmaat Esteban Muth stond aan de onderkant van de ranglijst: door een technisch probleem kon de Belg niet meedoen in de strijd om de snelste tijden.

In de tweede vrije training ging het nog sneller. Liam Lawson's tijd van 1:29.275 minuten was uiteindelijk de beste tijd van de dag. "Een geslaagde dag", zei Monza-winnaar Lawson, de jongste coureur in het veld op 19-jarige leeftijd. "De Red Bull Ring is snel, wat bij onze auto past. Maar het is nog gewoon maar de training. Nog niet iedereen heeft zijn ware prestaties laten zien. Op zaterdag wordt de competitie zeker zwaarder." Maximilian Paul bevestigde zijn sterke debuut met de op één na beste tijd, gevolgd door de drie Mercedes-coureurs Maximilian Götz, Vincent Abril en Philip Ellis. Marco Wittmann was de snelste BMW-coureur op de zesde plaats, kampioenschapsleider Kelvin van der Linde de snelste Audi-coureur op de tiende plaats.

Op zaterdag en zondag staat een DTM-race op het programma (start op beide dagen om 13:30 uur en live op SAT.1 vanaf 13.00 uur). Voor het eerst mogen toeschouwers niet alleen op de tribunes, maar ook weer in de paddock. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa's, online via de DTM Ticket Shop (tickets.dtm.com) en telefonisch via de DTM Ticket Hotline (01806 99 11 66). Naast de DTM en de DTM Trophy junior-serie is de DTM Classic aanwezig met de revival het Duitse DRM racekampioenschap. Beslist ook één van de hoogtepunten dit weekend op de Red Bull Ring!

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS