Formule 1

Red Bull junior Jack Doohan in zee met Trident: "Trots om met de zoon van motor wereldkampioen Mick Doohan te werken"

Uitgegeven door Bart • 18 februari 2021 10:47 • Print artikel

Trident Motorsport heeft de komst van Jack Doohan bekendgemaakt. De 18-jarige zoon van oud-wereldkampioen 500 cc Mick Doohan gaat dit jaar rijden in de Formule 3. Vorig jaar maakte de Red Bull-junior al zijn debuut in dezelfde klasse.

Jack Doohan


Doohan heeft nu drie jaar ervaring in de single-seaters. In 2018 won hij drie races en pakte hij 12 podiums in de Britse Formule 4. Een jaar later stond de Australiër twee keer op het podium in de Euroformula Open en werd hij met vijf zeges en 13 podiums tweede achter de kampioen Joey Alders in het Aziatische Formule 3 kampioenschap. Vorig jaar reed Doohan namens HWA Racelab in de Formule 3, maar wist hij geen enkel punt te scoren.

Teammanager van Trident Giacomo Ricci is verheugd met de komst van Doohan. "In de tests na afloop van het seizoen in oktober in Barcelona en Jerez heeft Jack veel indruk gemaakt. Hij paste zich snel aan de auto aan en was zeer competitief. Het team is trots om met hem samen te werken, de zoon van motor wereldkampioen Mick Doohan. Jack is vastberaden om te presteren en als we het over racen hebben, beginnen zijn ogen al te glunderen."

Jack Doohan weet zelf ook dat de post-season test hem veel gebracht heeft. "Daar ging het erg goed en ik vond de sfeer in het team geweldig. Ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen op te starten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS