DTM

Red Bull in zee met Ferrari + FOTO'S livery Red Bull en AlphaTauri

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 februari 2021 11:35 • Print artikel

Red Bull keert terug in DTM dit seizoen, in samenwerking met het Italiaanse team AF Corse. Het team zal racen met twee auto’s van het nieuwste succesvolle model Ferrari 488 GT3 Evo 2020, nu het kampioenschap is overgestapt naar GT sportauto’s. En achter het stuur nemen de jonge topcoureurs Liam Lawson, Alexander Albon en Nick Cassidy plaats.

Red Bull DTM Italiaanse team AF Corse

Na twee seizoenen afwezigheid op de startlijst keert Red Bull terug in DTM in 2021, in samenwerking met drievoudig Le Mans winnaar: team AF Corse. Er zal gereden worden in twee Ferrari’s 488 GT3 Evo 2020. Sinds de 488 GT3 zijn debuutrace in 2016 won, is de bolide met turbomotor inmiddels een van de meest succesvolle modellen in de geschiedenis van Ferrari, met een palmares (door de Gulf 12 hours in januari) van 355 overwinningen, 640 podiumplaatsen en 91 kampioenschappen verdeeld over 636 races.

AlphaTauri

Daarnaast heeft het AF Corse-team talloze titels behaald in het World Endurance Championship, naast hun overwinningen bij Le Mans. Teambaas en eigenaar Amato Ferrari zegt: “Deze uitdaging begon dankzij Gerhard Berger, het is zijn idee geweest. In korte tijd hebben we de overeenkomst bereikt om met veel enthousiasme met Red Bull samen te werken. ” Ferrari vervolgt: “We hebben maar één ambitie: winnen. Gezien de betrokken merken zijn alle vereisten aanwezig om succesvol te willen zijn.

De laatste keer dat Red Bull betrokken was in DTM was met tweevoudig kampioen Mattias Ekström tijdens zijn laatste jaren in de categorie. Nu zal Liam Lawson (NZL) een volledig seizoen rijden in één Red Bull-cockpit, terwijl Alexander Albon (THA) en Nick Cassidy (NZL) de taken zullen verdelen in een auto met de kleuren van Red Bull's premium modemerk, AlphaTauri.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS