Formule 1

Red Bull huurt advocaat in: "Hij moet uitzoeken wat we aan de situatie kunnen doen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juli 2021 17:04 • Print artikel

Dr. Helmut Marko zegt dat Red Bull een advocaat heeft ingehuurd om het ongeval tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen te onderzoeken. Op Silverstone raakte de Mercedes-coureur tijdens de Grand Prix van Engeland de Nederlander, die keihard de bandenstapels invloog. Hamilton kon door en dat zorgde er voor dat de Brit de Red Bull-coureur tot op 8 punten genaderd is in de strijd om het wereldkampioenschap.

F1 2021 Red Bull Racing


“Hij moet uitzoeken wat we in zo’n situatie kunnen doen”, aldus Dr. Helmut over de job van de advocaat, tegen Kronen Zeitung. “We mogen van geluk spreken dat er niets serieus met Max is gebeurd. De auto en de motor zijn mogelijk ook kapot. Je kunt dat niet laten gaan.”

De Oostenrijker ziet wel in dat een hardere straf waarschijnlijk niet mogelijk was. “Het is belachelijk”, vervolgt de Red Bull-consultant. “Maar de regels zijn deels ook schuldig, omdat ze zo beperkt zijn. De regels moeten aangepast worden, waaronder het systeem van de stewards. Perez kreeg twee keer vijf seconden in Oostenrijk, omdat er een marginaal contact was, zonder dat er iemand van de baan vloog. Je kunt ook een pit-through straf geven plus tien seconden aan Hamilton. Maar dat deden ze ook niet.”

“Max zat op zijn lijn. Waar Hamilton zat moest hij het gas loslaten. Je kunt je opponent niet op het achterwiel raken in een van de snelste bochten. De lichtste aanraking kan fatale gevolgen hebben. Dus een onverantwoordelijke actie. Hamilton moet weten wat de gevolgen zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS