Formule 1

Red Bull hoopt op een hattrick van Max Verstappen: "We willen opnieuw winnen..."

Uitgegeven door Bart • 2 juni 2020 04:04 • Print artikel

In Oostenrijk staan alle lichten op groen voor twee Formule 1-races op 5 en 12 juli. De Red Bull Ring in Spielberg staat in de spotlights en daar is Red Bull-adviseur Helmut Marko trots op. "Het is voor de Formule 1 enorm belangrijk dat het weer gaat beginnen", zegt de Oostenrijker in Kronen Zeitung. "En voor Oostenrijk is ook belangrijk voor het toerisme en als exportland. Iedereen is trots op Oostenrijk."

Max Verstappen


Marko bevestigt dat er definitief geen fans bij de races aanwezig zullen zijn. "Het concept was ook bedacht zonder aanwezige fans. Het Project Spielberg is zo goed mogelijk voorbereid. Alles is uitgewerkt, dus er is nog tijd genoeg om op tijd klaar te zijn."

Bij Red Bull hopen ze na de edities van 2018 en 2019 op een hattrick van Max Verstappen. "We hebben de afgelopen twee jaar in Spielberg gewonnen. Dat was natuurlijk geweldig en we hopen die prestaties te herhalen. We willen opnieuw winnen met Max Verstappen."

Twee races op hetzelfde circuit kan volgens Dr. Helmut Marko voor verrassingen zorgen. "Als een team bijvoorbeeld in het eerste weekend een goede setup weet te vinden, dan kunnen ze er in het tweede weekend mee verrassen. Het is technisch gezien iets nieuws en dat kan altijd voor verrassingen zorgen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS