Formule 1

"Red Bull heeft van Verstappen geprofiteerd en in zijn handen is de auto dit jaar supersnel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2021 17:06 • Print artikel

Voormalig F1-kampioen Jacques Villeneuve had een interessante suggestie voor de rijdersmarkt: Lance Stroll die in 2022 naar Mercedes overstapt.

Jacques Villeneuve F1


Nu de Formule 1 zijn drie weken durende zomerstop ingaat, krijgen sommige teams en coureurs de kans om rond de tafel te gaan zitten en contracten voor 2022 te bespreken.

Eén van de meest aantrekkelijke zitjes die mogelijk voor het grijpen liggen, is dat van Valtteri Bottas bij Mercedes. Teambaas Toto Wolff overweegt momenteel om de Fin te behouden of de voorkeur te geven aan hun junior-coureur George Russell, die aan het einde komt van een driejarige Williams-deal.

Maar, wat dacht je van geen van beide?
Wolff is een vriend en zakenpartner van Lawrence Stroll, eigenaar van het Aston Martin-team, waar zijn zoon Lance de line-up vormt met Sebastian Vettel.

Villeneuve suggereert dat Stroll die connectie zou kunnen gebruiken om zijn zoon een Mercedes-zitje te bezorgen, terwijl hij Bottas een plaats bij Aston Martin zou kunnen aanbieden.

Wolff heeft al eerder gezegd dat als hij Bottas zou vervangen, het zijn verantwoordelijkheid zou zijn om ervoor te zorgen dat hij een mooie toekomst voor de negenvoudig racewinnaar veiligstelt. “Wat mij betreft zou Bottas naar Aston Martin kunnen verhuizen in plaats van Lance Stroll, die dan naar Mercedes zou gaan", zei Villeneuve in een interview met de Italiaanse publicatie Libero Quotidiano. "Stroll seniors droom, is om zijn zoon kampioenschappen te zien winnen. En Toto heeft een plaats nodig voor Valtteri. Hamilton houdt zeker niet van Russell als teammaat. Beter iemand als Bottas, van wie hij geen last heeft."

Tijdens de Grand Prix van Hongarije pakte Hamilton met een P2-klassering de leiding in het rijderskampioenschap terug en gaat nu de zomerstop in met acht punten voorsprong op Max Verstappen.

Maar volgens Villeneuve is 2021 het juiste moment dat Max Verstappen meedoet om de titel. Hij is onder de indruk van de prestaties van de Nederlander. "Hij is in zeer goede vorm, Red Bull is op hem ingesteld, hij bestuurt de auto perfect”, zei Villeneuve. "Of hij nu het kampioenschap wint of niet, het is het juiste jaar en hij is veel volwassener geworden. Hij vecht tegen een Mercedes in grote crisis en dat heeft zijn invloed op de zoektocht naar die honderdste verschil.”

"Hetzelfde geldt voor Hamilton: vorig jaar vocht hij met Bottas, vandaag tegen Verstappen moet hij voor zichzelf opkomen om overeind te blijven. "Red Bull heeft van Verstappen geprofiteerd en in zijn handen is de auto dit jaar supersnel."

Wat betreft aanstormende talenten achter dit tweetal, pikte Villeneuve de jeugdige Lando Norris eruit omdat die indruk op hem heeft gemaakt. "Hij heeft Ricciardo vernietigd", zei Villeneuve op de vraag wie hij goed vindt van de nieuwe generatie. Hij is als coureur gegroeid en hij is erg sterk in de races. Hij is ook een 'papa's boy', net als Stroll, maar hij toont een indrukwekkende honger, ongewoon voor coureurs die zich niet hebben hoeven inspannen."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS