Formule 1

Red Bull heeft 'nieuw bewijs' en data over actie Lewis Hamilton: "Een bedoeld ongeluk van Hamilton"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juli 2021 07:25 • Print artikel

Red Bull heeft data die aantoont dat Lewis Hamilton in de ronde van het ongeluk van Max Verstappen veel harder de bocht in ging, dan in elke andere ronde tijdens de Britse Grand Prix. De Brit raakte de Red Bull-coureur van achteren. Hierdoor ging de Nederlander keihard van de baan. Verstappen had daardoor nul punten voor het kampioenschap, terwijl de Mercedes-coureur de wedstrijd kon winnen en daardoor op acht punten van de leider in het WK. Althans Martin Brundle beweert dat Red Bull deze data tot haar beschikking heeft.

Max Verstappen RB16B Red Bull Racing


“Red Bull heeft het gevoel dat het een professionele fout was, een bedoeld ongeluk van Lewis Hamilton”, schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports. “Ze waren witheet, hun potentiële wereldkampioen gekneusd, hun auto zwaar vernield in dit nieuwe kostenplafond tijdperk en met mogelijke gridstraffen als gevolg van de motor en bijkomende schade.”

“Ze scoorden nul punten in de race en beide wereldkampioenschapstanden zijn serieus verdwenen. Er is mij verteld dat Red Bull de data heeft dat Lewis significant sneller Copse in ging dan elke andere keer en hij de bocht niet gehaald had zonder wijd te gaan en het raken van Max niet te voorkomen was.”

“Vermoedelijk gaat dat openbaar gemaakt worden en als Red Bull denkt dat ze ‘nieuw bewijs’ hebben, kunnen ze een beroep doen op de FIA met betrekking tot de vermeende mate van schuld en clementie richting Hamilton.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS