Formule 1

Red Bull heeft huiswerk: "Ze hebben recent een significante stap vooruit gemaakt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2021 06:47 • Print artikel

In de Grand Prix van Turkije zag Red Bull Racing dat Max Verstappen en Sergio Pérez het tempo van Mercedes niet konden volgen. De F1-auto van de concurrent liep 10 tot 12 kilometer harder op het rechte stuk, wat aanzienlijk is. Het is het punt van aandacht bij het team uit Milton Keynes en motorfabrikant Honda om Verstappen te helpen in de strijd om de titel.

podium #TurkishGP

“Ze hebben recent een significante stap vooruit gemaakt met de topsnelheid”, aldus Horner tegenover het Engelse Autosport, over de Mercedes. “Daarvoor konden we nog bij blijven door met wat minder vleugel te rijden, maar nu komen we niet in de buurt.”

Toch ziet de teambaas ook plekken waar zijn team beter is dan haar rivaal: “Je ziet met alles dat Mercedes een betrouwbaarheidsprobleem heeft of tenminste dat ze dingen moeten managen. Dat is behoorlijk ongebruikelijk voor Mercedes.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS