Formule 1

Red Bull heeft een leger aan advocaten nodig om...

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 augustus 2020 08:15 • Print artikel

SILVERSTONE - De uitspraak van de FIA ligt er, de brake ducts van Racing Point zijn illegaal en een kopie van de Mercedes. Het team is ervoor gestraft. Red Bull-teambaas Christian Horner kijkt echter naar het grotere plaatje. Is er een mogelijkheid om de Red Bull om te zetten naar Alpha Tauri?

Max Verstappen Red Bull Racing F1


“Er was een groot dossier met papieren wat erbij kwam kijken, dus moeten we de gevolgen analyseren”, aldus Horner tegenover Sky Sports. “Er is een groter plaatje dan de brake ducts. Kun je die kopiëren en een auto opnieuw creëren? Als dat kan, werpt de vraag zich op of je dat niet zou doen met Alpha Tauri volgend jaar. Dus het is een veel grotere vraag en we moeten de kwestie duidelijk begrijpen. Is het wel of niet toegestaan?”

De Brit zegt ook er interesse in te hebben om de huidige Red Bull te verkopen aan Alpha Tauri. De gedachte daarachter is dat het de energiedrankenfabrikant zo enorm veel geld zou besparen en het ook een mooie manier is om het budgetplafond deels te omzeilen.

“Het gaat niet om de brake ducts, het gaat om het grotere plaatje waar de regels over gaan en er zijn diverse advocaten nodig om het te begrijpen. Daar krijg ik een samenvatting van.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS