Formule 1

"Red Bull heeft een jochie gecontracteerd, hij heet Max Verstappen. Heb je ooit van hem gehoord?"

Uitgegeven door Bart • 27 mei 2020 04:05

Aan het begin van dit jaar nam Max Verstappen na vijf jaar afscheid van zijn personal trainer Jake Aliker. De Australiër weet nog goed hoe de samenwerking met de 22-jarige Limburger tot stand kwam en hoe lastig het is om in de Formule 1 te werken.

Max Verstappen


"Ik zag een vacature van Red Bull en besloot te reageren", zegt Aliker in de podcast Athletic Evolution. "Niet veel later kreeg ik van één van de werknemers te horen: 'Red Bull heeft een jochie gecontracteerd, hij heet Max Verstappen. Heb je ooit van hem gehoord? Hij zal in 2015 in de Formule 1 debuteren voor Toro Rosso en hij heeft een performance coach nodig."

"Ik dacht oké, we hebben het over een topteam als Red Bull en ze hebben weer iets Red Bull-achtigs gedaan door iemand op jonge leeftijd te laten debuteren", vervolgt Aliker die vanaf dit jaar ook een rol vervult bij het Nederlandse GP Elite. "Als laatste moest ik Max natuurlijk ontmoeten, want er moest wel een klik ontstaan. Daarna heb ik 1,5 dag met hem doorgebracht en hij was toen nog echt een klein Nederlands ventje."

Aliker maakte de successen mee, maar de moeilijkste momenten kwamen na een uitval of een crash. "Soms is het het beste om helemaal niets te zeggen. Als Max gecrasht was en hij was dat aan het bespreken met de teambaas, wanneer moet ik dan iets zeggen? Je weet dat dat jouw taak is, maar het is moeilijk om dan een geschikt moment te vinden. Max heeft ook besprekingen met het team en mediaverplichtingen. Soms denk je achteraf wel, had ik maar wel iets gezegd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS