Formule 1

Red Bull gelooft niet in opzet na crash en prijst optreden van team: "Toto bestuurt niet de auto maar..."

Uitgegeven door Johann Petermann • 3 augustus 2021 10:40 • Print artikel

De Hongaarse Grand Prix verliep niet zoals gehoopt voor Max Verstappen. Al in de eerste bocht zag de Nederlander zijn kansen op de winst in rook opgaan nadat Valtteri Bottas een carambole veroorzaakte door tegen Lando Norris op te botsen. Verstappen kon zijn weg wel vervolgen, in tegenstelling tot teamgenoot Perez, maar liep behoorlijk veel schade op.

FIA Formule 1 Max Verstappen

De rechterkant van de Red Bull zag er gehavend uit en Verstappen liet na de race al weten dat het bijna onmogelijk was om ermee te rijden. De monteurs van Red Bull hadden zo goed als mogelijk de losse onderdelen weggehakt tijdens de rode vlag maar konden niet veel doen aan de gehavende toestand.

Teambaas Horner was blij met het werk van de monteurs, vertelde hij tegen F1.com: "Ik moet zeggen dat de monteurs wonderbaarlijk werk hebben verricht. Het was ongelooflijk hoe ze die leidingen recht hebben weten te zetten. Daarbij hadden ze de snelste pitstop en Max vocht 70 ronden lang. Het is al met al heel ongelukkig voor ons maar we hebben er als team alles aan gedaan om toch nog punten te scoren die van vitaal belang kunnen zijn aan het einde van het jaar."

Horner kreeg de vraag of Toto Wolff zijn excuses al had aangeboden en reageerde gevat: "Gaat ie de rekening betalen? Nou kijk, dit is ook racen. Toto bestuurt niet de auto, zijn coureur doet dat. Ik weet zeker dat hij niet heeft gezegd tegen Valtteri: 'Rij tegen die Red aan!' Ik weet daarentegen wel dat hij het resultaat natuurlijk niet erg vind," aldus Horner.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS