Formule 1

Red Bull gelooft dat Mercedes een deel van zijn tempo verbergt: "Nog steeds een beetje aan het 'sandbaggen'"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2020 07:02 • Print artikel

SPIELBERG - Max Verstappen was de snelste rijder op vrijdagmiddag in de tweede vrije training. Achter hem stond Valtteri Bottas, met Lewis Hamilton op de zesde plaats. In de kwalificatie waren de omstandigheden ronduit slecht, maar toonde Hamilton zijn ware kracht. Maar Christian Horner denkt dat Mercedes op het droog een deel van zijn echte vermogen had kunnen verbergen.

Max Verstappen Red Bull

Verstappen ging vrijdag voor de snelle ronde met het idee dat het misschien zijn kwalificatietijd zou zijn als de weergoden roet in het eten gooien. Dat deed het op zaterdag niet. Er was veel regenval in Spielberg, maar de kwalificatie ging door.

Red Bull-teambaas Christian Horner is tevreden over de prestaties van de RB16. "Ik denk dat we sinds vorige week vooruitgang hebben geboekt als ik de twee vrijdagen vergelijk, dus dat is bemoedigend", zegt hij tegen het Engelse Autosport.com.

"Mercedes is nog steeds sterk, ze zijn waarschijnlijk nog steeds een beetje aan het 'sandbaggen', maar ja, ik denk dat we onze auto hebben verbeterd. En hopelijk kunnen we dit weekend wat punten scoren, in tegenstelling tot vorig weekend."

"We hebben duidelijk hard gewerkt aan de afstelling en beide coureurs hebben verschillende dingen geprobeerd. In principe hebben we vooruitgang geboekt. De auto is niet gemakkelijk te besturen, het is een lastig en klein circuit. Maar ik denk dat we erin geslaagd zijn om te verbeteren op gebieden waarop we vorige week niet zo sterk waren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS