Formule 1

Red Bull gebruikt ervaring uit de bolide van Max Verstappen: "Toegang tot de gereedschappen van de F1-auto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 januari 2021 11:30 • Print artikel

Red Bull Advanced Technologies en Oreca gaan samenwerken aan een waterstof prototype. De auto moet in 2024 haar debuut gaan maken tijdens de 24 uur van Le Mans in een eigen klasse. Beide bedrijven kijken uit naar de samenwerking. Zo geeft Red Bull-teambaas Christian Horner aan dat ze voldoende ervaring kunnen gebruiken uit hun F1-auto, waarmee Max Verstappen racet.

Max Verstappen Red Bull

“Ik ben blij dat Red Bull Advanced Technologies, samen met onze partner Oreca, is gekozen door de ACO om een waterstof aangedreven endurance raceauto voor Le Mans te ontwikkelen”, aldus Christian Horner. “Red Bull Advanced Technologies is goed gekwalificeerd om die uitdaging van de ACO op zich te nemen, doordat we toegang hebben tot de gereedschappen om de Red Bull Racing F1-auto te ontwerpen en ontwikkelen, samen met de significante ervaring van andere geavanceerde voertuigprogramma’s. De waterstofklasse in Le Mans biedt een mooie blik op de toekomst van duurzame motorsport en belooft het gebruik van waterstof te verbeteren en het gaat ook gaaf racen opleveren.”

Oreca ziet vooral een uitdaging in het bouwen van de nieuwe auto, dat in samenwerking met Red Bull gaat plaatsvinden. “We zijn trots dat de Automobile Club de l’Ouest ons gekozen heeft om naast Red Bull Advanced Technologies aan dit ambitieuze, vooruitkijkende project te werken”, aldus de president van de Oreca-groep, Hugues de Chaunac. “En we vinden het gaaf om met de andere projectpartners te werken, waaronder Plastic Omnium en Green GT. De samenwerking is vitaal als we willen slagen om in 2024 tijdens de 24 uur van Le Mans een waterstofklasse te willen introduceren. Oreca geniet van de uitdaging en de pioniersrol en we kunnen volledig onze talenten tot uitdrukking laten komen in zo’n boeiende onderneming. Met de LMH- en LMDh-klassen stapt het enduranceracen in een nieuw fascinerend tijdperk. Vanuit een technisch en sportief oogpunt gaat het ons op het randje van onze stoel brengen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS