Formule 1

Red Bull gaat fouten RB16 Max Verstappen corrigeren: "We weten wat werkt en wat niet, we gaan nu gefaseerd... "

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juli 2020 06:44 • Print artikel

Na afloop van de race in Hongarije, zei Red Bull-teambaas Christian Horner dat de mindere prestaties van Red Bull worden veroorzaakt door de onjuiste aerodynamica. Volgens Marko is het probleem aan de RB16 van Max Verstappen nu gevonden, wat door het ‘flexen in the underbody’ werd veroorzaakt.

null

“Na alle onderzoeken kunnen we zeggen dat de fout afkomstig was van de aerodynamica”, aldus de Oostenrijker. “Er was wat aan de hand met de luchtstroom. Het trillen van de onderdelen was zeker een punt, maar de foutieve doorstroming van de lucht werd door andere redenen veroorzaakt.”

Volgens Marko heeft topontwerper Adrian Newey het probleem ontdekt, maar gaat een oplossing in fases komen. Hopelijk heeft het geen nadelige invloed op de resultaten van Max Verstappen, die nog steeds op jacht is naar de wereldtitel.

“We weten wat werkt en wat niet”, vervolgt de Red Bull-consultant. “We gaan door met het ontwikkelen vanuit deze basis. We gaan de fouten zo snel als mogelijk corrigeren. Dat is waarom niet alle nieuwe onderdelen in één keer naar de auto komen, maar één-voor-één, zodat we kunnen zien of er ergens een fout ingeslopen is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS