Formule 1

Red Bull en Verstappen hebben grootste probleem aangepakt, maar: "De auto is nog ver van wat we willen hebben..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 augustus 2020 19:04

Red Bull en Max Verstappen legden de zwakke plek van Mercedes bloot tijdens de tweede GP van de double-header op Silverstone. Volgens Dr. Helmut Marko is de grootste zwakte van de auto opgelost, maar zijn er nog genoeg verbeteringen te maken.

Max Verstappen


“De auto is nog ver van wat we willen hebben, maar we ontwikkelen door”, aldus Marko tegen het nieuwsagentschap APA. “De data uit onze windtunnel en CFD kan nog niet op de baan gezien worden, maar we komen er langzaam aan. We hebben het grootste probleem met de auto opgelost, maar er zijn nog wat kleinere die we moeten oplossen.”

Volgens de Oostenrijker kwamen de problemen bij Mercedes aan het licht, omdat zijn team de druk er op wist te zetten. “Onze basissnelheid was goed en dat daagde Mercedes uit om op de limiet te rijden. Daarvoor waren ze aan het cruisen”, aldus de Oostenrijker. “We kunnen de kwalificatietijden van Mercedes nog niet uitleggen. Ze zijn wat raar.”

Het warme weer wat voor Barcelona wordt voorspeld, kan Red Bull dit weekend weer in de kaart spelen. “We zijn daar blij mee”, zegt de Red Bull-consultant over de weersverwachting. “We moeten ook uitvinden waarom onze auto zo grillig is. Maar we geven niet op en we zien onszelf nog steeds als uitdagers.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS