Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Red Bull en Oreca ontwikkelen een waterstof aangedreven prototype voor de 24U van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 januari 2021 20:09 • Print artikel

Red Bull Advanced Technologies (RBAT) en Oreca zijn een partnerschap aangegaan om gezamenlijk een prototype te ontwikkelen voor de toekomstige waterstofklasse te ontwikkelen die vanaf 2024 in de 24 uur van Le Mans kunnen gaan rijden. De Automobile Club de l’Ouest (ACO) had hiervoor een offertetraject uitgezet die door RBAT en Oreca is gewonnen.

Red Bull Advanced Technologies (RBAT) en Oreca


Beide bedrijven hebben interesse in het waterstofprogramma van de ACO, waar het oprichten van de klasse een onderdeel is. Oreca heeft de expertise in huis met haar ontwerpbureau en de productiefaciliteiten en kan daarnaast op een uitgebreide ervaring in het enduranceracen bouwen. RBAT gaat de expertise brengen met het ontwerpen van raceauto’s en is meer gericht op de aerodynamica, voertuig dynamiek, simulatie en het optimaliseren van het terugwinnen van de energie.

De eerste taak voor de partners is om een haalbaarheidsstudie te verrichten voor het concept-voertuig. De twee partijen voegen zich bij Plastic Ominium die de exclusieve leverancier wordt van de brandstoftank die in de nieuwe prototype gebruikt gaat worden. “Dit is een geweldig moment dat de aantrekkingskracht van de Mission 24H bevestigt en een veelbelovende toekomst biedt voor CO2-neutrale motorsport en waterstof prototypes”, aldus ACO-president Pierre Fillon. “Dankzij Oreca, al vele jaren een steunpilaar bij de 24 uur van Le Mans, en Red Bull Advance Technologies, een succesvol motorsportbedrijf, gaat de ACO profiteren van uitgebreide endurance race-ervaring, gecombineerd met geavanceerde technologie om de enorme prestatie van haar waterstofklasse tijdens de 24 uur van Le Mans in 2024 te garanderen."

"Dit partnerschap bevestigt dat de ACO de juiste keuze gemaakt heeft voor de toekomst van de motorsport en benadrukt onze ambitie voor CO2-neutraal racen voor toekomstige generaties. We zijn blij om Oreca en Red Bull Advanced Technologies naast Plasticu Omnium, een fabrikant van de waterstofklasse brandstoftank, te verwelkomen. Het hebben van deze hoogvliegers van automotive bedrijven aan boord, gaat naar alle waarschijnlijk nog meer aandacht van autofabrikanten trekken, die geregeld een bijdrage leveren aan onze werkgroep. We leven in lastige tijden, maar de ACO gaat deze richting resoluut richting CO2-neutraal racen en mobiliteit in."

Is dit project van Red Bull Advanced Technologies (RBAT) en Oreca misschien iets voor Jos en Max Verstappen...?Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS