Formule 1

Red Bull en Honda zetten samenwerking voort: Honda-logo vanaf dit weekend op de auto

Uitgegeven door Bart • 6 oktober 2022 10:00 • Print artikel

Honda is vanaf de Japanse Grand Prix van dit weekend weer te zien op de auto's van Red Bull en AlphaTauri. Het Japanse merk trok zich eind vorig jaar terug uit de Formule 1, maar gaf achter de schermen nog wel ondersteuning aan Red Bull en AlphaTauri. De succesvolle combinatie tussen Red Bull Powertrains en Honda Racing Corporation wordt nu langer voortgezet.

Red Bull Honda


Red Bull-teambaas Christian Horner legt de samenwerking uit. "Sinds dat we met Honda zijn gaan samenwerken, hebben ze enorm veel geÔnvesteerd in hybride technologie. Dat heeft geleid tot een zeer competitieve motor voor zowel Red Bull als AlphaTauri en daar zijn we uiteraard enorm dankbaar voor. Dat willen we zo houden. We willen samen dominante motoren blijven maken om zo veel mogelijk successen te boeken in de komende drie jaar. Om die wens kracht bij te zetten, keert het logo van Honda vanaf de race in Suzuka weer terug op onze auto."

Honda's Koji Watanabe is trots op de samenwerking met beide F1-teams. "De logo's van Honda Racing Corporation en Honda keren terug op de auto's van Red Bull en AlphaTauri. Het onderstreept de sterke band tussen Honda en Red Bull. We zullen ondersteuning bieden om de snelste ter wereld te zijn. We zijn erg blij dat dit nieuws tijdens het weekend van de Japanse Grand Prix bekend wordt gemaakt, ook omdat Honda titelsponsor van de Japanse Grand Prix is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS