Formule 1

Red Bull en Honda hebben flinke stappen gemaakt: "Ik heb gehoord dat Honda een enorme..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 januari 2021 15:53 • Print artikel

Red Bull en Honda hebben flinke stappen gemaakt zodat de nieuwe F1-auto van Max Verstappen en Sergio Pérez het gat met Mercedes kan dichten. Dit, om de samenwerking met een hoogtepunt te eindigen. Daarvoor heeft Honda behoorlijke aanpassingen gemaakt aan de motor, terwijl Red Bull de geometrie van de auto heeft aangepast.

Red Bull Racing Honda F1 Max Verstappen

“Ik heb gehoord dat Honda een enorme stap heeft genomen in het verbrandingselement en ze hebben serieus de thermodynamische efficiëntie aanzienlijk verbeterd. Het elektrische component is ook veel belovend op de testbank”, aldus Paulo Filisetti, de technisch analist van het Italiaanse Autosprint. “Bijvoorbeeld, de inname en uitlaat druk van de motor werd onderzocht, alsmede de variatie en temperatuur van de gassen die de auto verlaten.”

Volgens de Italiaan heeft Red Bull ook belangrijke veranderingen aan de auto toegepast. “De eerste aanpassing is de ophanging, met een aangepaste geometrie die ze gebruikten in Abu Dhabi”, aldus de analist, die verder opmerkt dat de versnellingsbak opnieuw is ontworpen met een aangepaste vorm, waardoor Red Bull compensatie heeft voor de verplichtte aerodynamische aanpassingen.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS