Formule 1

Red Bull en Honda fantastisch, maar..: "Om Lewis van de titel te houden, moet Max ieder weekend perfect zijn"

Uitgegeven door Bart • 8 mei 2021 04:06

Na drie races in het F1-seizoen 2021 ligt de strijd om de wereldtitel meer open dan de laatste jaren het geval was. Max Verstappen heeft dit seizoen een serieuze kans om Lewis Hamilton uit te dagen. In Bahrein en Portimão perste de Red Bull-coureur alles uit zijn RB16B om Hamilton tegengas te geven. Daardoor kwamen er kleine foutjes die hij volgens de wereldkampioen van 1998 en 1999 Mika Hakkinen niet moet maken als hij de titel wil pakken.

Hamilton Verstappen


"De track limits beginnen een behoorlijke frustratie voor Max te worden", zo schrijft de Fin in zijn column voor Unibet. "Hij had Bahrein moeten winnen en had in Portugal pole position en de snelste raceronde kunnen pakken. Iedere keer ging hij met vier wielen buiten de baan. Het is makkelijk om te zeggen, maar je mag deze fouten niet maken. Om Lewis van de titel te houden, moet Max ieder weekend perfect zijn."

Verstappen haalde Hamilton in Portimão bij de vroege herstart in, maar werd al snel weer voorbij gereden door de Brit. "Lewis had maar vier ronden nodig om zijn positie ten opzichte van Max te herstellen. Daarna ging hij achter Valtteri aan en hij pakte in ronde 20 de leiding. Lewis houdt gewoon van dit soort uitdagingen."

Hakkinen looft de kracht van Mercedes. "Red Bull en Honda hebben fantastisch werk geleverd, maar Mercedes heeft zich razendsnel hersteld van een mindere start. Het is één van de sterke eigenschappen van Mercedes om snel te kunnen reageren. Het circuit in Portimão paste dan wel beter bij Mercedes, maar Lewis en Valtteri weten maar al te goed dat ze een sterk technisch team achter zich hebben staan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS