Formule 1

Red Bull dreigt de F1 te verlaten als het motorreglement niet bevroren wordt voor 2022!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 oktober 2020 06:28 • Print artikel

Red Bull heeft naar verluidt gedreigd de Formule 1 aan het einde van het seizoen 2021 te verlaten als de fabrikanten van de sport niet unaniem akkoord gaan met het bevriezen van de motorregels vanaf 2022.

Red Bull F1 Max Verstappen


Het energiedrankbedrijf bevindt zich in een moeilijke situatie sinds de aankondiging van Honda vorige week Dat het zich terugtrekt uit de F1, een beslissing die nu Red Bull Racing en AlphaTauri dwingt om een nieuwe motorleverancier te vinden tegen het einde van het jaar.

Terwijl het zijn opties weegt, heeft Red Bull, waar Max Verstappen racet, gezegd dat het de voorkeur geeft aan het overnemen van Honda's motorprogramma dat Red Bull in Milton Keynes zou gaan voortzetten, maar alleen onder de voorwaarde dat de FIA een bevriezing van de motorontwikkeling vanaf 2022 afdwingt, een voorwaarde die zijn grond heeft in het onvermogen van Red Bull om de kosten van een lopend ontwikkelingsprogramma op zich te nemen.

Volgens een bericht van het Duitse Auto Motor und Sport zou Helmut Marko, als er niet aan de vraag van Red Bull wordt voldaan, beide teams terugtrekken uit de F1.

AMUS stelt dat Mercedes zou openstaan voor een motorstop vanaf 2022, terwijl Renault alleen zou instemmen met beperkingen als er eensgezindheid bestaat tussen de drie motorfabrikanten voor wat betreft de output.

Ferrari is echter niet eens met die stellingname en zou elke concessie op het motorfront weigeren, een voorspelbare houding gezien de teleurstellende prestaties van de Scuderia ten opzichte van zijn collega's.

Het omstreden onderwerp wordt volgende week in Portimão besproken, waar de teams voor de Portugese Grand Prix bijeenkomen voor een strategische groepsbijeenkomst.

Maar het onderwerp van het vervroegen van 2026 naar 2023 van een nieuw platform voor motorregulering zal naar verwachting ook worden besproken, waarbij Ferrari naar verluidt zeer positief staat tegenover een eerdere wijziging.

Het lijkt erop dat er volgend weekeinde in Portimão meer dan een paar vette sardientjes zullen vallen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS