Formule 1

Red Bull blijft in de F1 en 79-jarige Helmut Marko denkt nog niet aan stoppen: "Het vuur brandt nog steeds"

Uitgegeven door Bart • 26 november 2022 08:03 • Print artikel

Eind april wordt Dr. Helmut Marko 80 jaar, maar de Red Bull-topman denkt nog niet aan een afscheid. Na het overlijden van Dietrich Mateschitz kreeg de Oostenrijker de vraag voorgelegd hoe lang hij zelf nog door wil gaan, maar voorlopig brandt het vuur nog altijd om nieuwe successen met Max Verstappen te boeken.

Max Verstappen Helmut Marko


"Ik heb mijn functie kunnen uitvoeren vanwege mijn band met Dietrich Mateschitz, een visionair die alles in het grote geheel zag", zegt Marko in een interview bij het Oostenrijkse Laola1.tv. "Als de sfeer binnen het team me niet meer bevalt, wordt het een ander verhaal. Ik kan ieder moment mijn functie neerleggen, maar het vuur brandt nog steeds. Ik maak me daar niet zo'n zorgen om. Ik ben onafhankelijk en kan op ieder moment weg."

Na het overlijden van Mateschitz liggen de verantwoordelijkheden over het F1-team binnen Red Bull nu bij Frank Watzlawick, Alexander Kirchmayr en Oliver Mintzlaff. Volgens Marko heeft Red Bull nog totaal geen plannen om de F1 te verlaten. "Alle aandeelhouders willen door en vanuit marketingoogpunt is de Formule 1 een sterk instrument. Dat staat totaal niet ter discussie."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS