Formule 1

Red Bull bevestigt vertrek werknemer na racistische teksten: "Persoon in kwestie is...

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 juli 2021 06:15 • Print artikel

Red Bull Racing; het team van Max Verstappen, heeft bevestigd dat een niet nader genoemde medewerker die gelinkt is aan racistische sms-berichten niet meer bij het team werkt.

Red Bull Racing Max Verstappen Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


De uitgebreide berichtenuitwisselingen waarin racistische taal werd gebruikt, werden eerder deze week op sociale media geplaatst, wat leidde tot een snelle reactie van het teammanagement. "Zoals vorige week publiekelijk erkend, veroordelen we elke vorm van racistisch misbruik en hebben we een nultolerantiebeleid voor racistisch gedrag binnen onze organisatie”, aldus een Red Bull-woordvoerder.

"De persoon in kwestie is niet langer een werknemer van Red Bull Racing", zo viel verder te lezen in de officiële verklaring, die ook bevestigde dat de persoon in kwestie geen prominent lid van het baanteam was. "We zullen in dit stadium geen verder commentaar geven", concludeerde het.

De afbeeldingen van sms-berichten toonden verschillende berichten met aanstootgevende taal, die eerder dit jaar over een bepaalde periode over een aantal verschillende datums werden verzonden.

Lewis Hamilton van Mercedes was het doelwit van online racistisch misbruik na de Grand Prix van Groot-Brittannië waar hij in de eerste ronde in aanraking kwam met Max Verstappen, waardoor de Red Bull-coureur uitviel. "Hoewel we op het circuit felle rivalen zijn, zijn we allemaal verenigd tegen racisme", zei Red Bull. "We veroordelen elke vorm van racistisch misbruik jegens ons team, onze concurrenten en onze fans."

“Als team zijn we verontwaardigd en bedroefd om getuige te zijn van het racistische misbruik dat Lewis op sociale media heeft doorstaan ​​na de botsing met Max. Er is nooit een excuus voor, er is zeker geen plaats voor in onze sport en de verantwoordelijken moeten ter verantwoording worden geroepen.”

Red Bull-teambaas Christian Horner maakte duidelijk dat ze binnen hun team ‘een ​​nultolerantie hebben voor racistisch gedrag’. "Persoonlijk ben ik er sterk van overtuigd dat degenen die verantwoordelijk zijn voor dit soort misbruik ter verantwoording moeten worden geroepen", zei hij, eraan toevoegend dat ‘hoogbeladen emoties nooit de grens mogen overschrijden tot racistisch misbruik’.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS