Formule 1

Red Bull beslist zaterdag over extra gridstraf voor Max Verstappen

Uitgegeven door Bart • 22 september 2021 05:08 • Print artikel

Max Verstappen heeft voor zijn aandeel in de crash met Lewis Hamilton in Monza een gridstraf gekregen van drie plaatsen voor de Russische Grand Prix. Zijn team Red Bull heeft al laten weten dat de Nederlander dit seizoen nog een gridstraf moet nemen voor het in gebruik nemen van de vierde motor. Beide straffen zouden in Sochi gecombineerd kunnen worden, maar volgens teambaas Christian Horner is dat nog geen uitgemaakte zaak.

Max Verstappen


"Uiteindelijk ontkomen we er niet aan dat we een gridstraf incasseren, maar we hebben een window van zo'n vier races waarbinnen we dat kunnen doen", aldus Horner in een interview met RacingNews365. "Waar het uiteindelijk vanaf zal hangen is hoe we er op de zaterdag in Sochi voor staan. Dan pas zullen we knoop over dit thema doorhakken, denk ik."

In Silverstone werd Verstappen door Hamilton van de baan gereden en de Honda-motor waar hij toen mee reed werd door de Japanners afgeschreven. Destijds gingen er ook verhalen rond dat de motor te repareren zou zijn of ingezet zou kunnen worden op de vrijdagen. Horner: "Helaas zit de scheur in een onderdeel dat als zodanig zeer moeilijk te repareren of op te lappen valt. De motor heeft nog maar weinig kilometers op de teller staan en heel misschien is hij nog inzetbaar als een vrijdagmotor, maar ook dat is onwaarschijnlijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS