Formule 1

Red Bull Racing gaat voor stabiliteit: "We gaan niet veranderen om het veranderen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 augustus 2020 10:27 • Print artikel

Red Bull Racing en Max Verstappen hoopten dit jaar het gat vanaf het begin van het seizoen gedicht te hebben met concurrent Mercedes. De wintertest op Barcelona zag er veelbelovend uit, maar tijdens de eerste races, bleek dat Mercedes weer heer en meester in de Formule 1 is. Teambaas Christian Horner zegt echter geen veranderingen aan de technische structuur van de renstal te willen doorvoeren.

Red Bull Max Verstappen F1

“We werken als team”, aldus de Brit tegen Auto Motor und Sport. “Je verandert dingen niet om het veranderen. We hebben grote kracht in ons engineering team en door het hele team. Dus, nee! We versterken ons team elk jaar, maar stabiliteit is altijd een van onze krachten geweest.”

Red Bull geeft ook het tekort aan snelheid toe, maar Horner wil niet de schuld bij Honda leggen. Naar de mening van de teambaas levert Honda de tweede meest krachtige motor in de Formule 1. Wanneer hem gevraagd wordt of hij gelooft dat de Japanners een betere krachtbron dan Renault heeft, is het antwoord kort. “Ik geloof het”, aldus Horner.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS