Formule 1

Red Bull-Honda van Max Verstappen legt het flink af, maar klein deel ligt aan Honda: "Kan je exacte verschil niet vertellen"

Uitgegeven door Bart • 24 september 2020 10:29 • Print artikel

Door de coronacrisis mogen de Formule 1-teams en hun leveranciers de motor tijdens het seizoen niet doorontwikkelen. Daar lag vorig jaar de kracht van Honda dat de motor voor Red Bull en AlphaTauri tijdens het seizoen sterker maakte. Dit jaar mag dat niet, er mag alleen gewerkt worden aan de betrouwbaarheid. Veranderingen mogen volgens Honda's Masashi Yamamoto alleen gedaan worden met goedkeuring van de andere motorfabrikanten en de FIA.

Max Verstappen


Dit jaar legt de Red Bull-Honda van Max Verstappen het flink af ten opzichte van Mercedes, maar Yamamoto zegt dat dat slechts voor een klein deel aan Honda ligt. "Ik kan je het exacte verschil tussen Mercedes en Honda niet vertellen, maar het verschil is helemaal niet zo groot. We verliezen wel ten opzichte van Mercedes, maar als we de GPS-data analyseren, heb ik het gevoel dat we slechts een klein beetje achter lopen", aldus de Japanner op de website van Autosportweb.

"We verliezen momenteel nog van Mercedes, maar komen dichterbij en dan kan het een mooie strijd worden tussen Red Bull en Mercedes", zo verwacht Yamamoto. "Daarbij moet je natuurlijk nog wel kijken naar het chassis en de strategie."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS