Formule 1

Red Bull: "Als Sebastian Vettel stopt, is dat een gemis voor de Formule 1, maar..."

Uitgegeven door Bart • 8 juli 2020 10:32 • Print artikel

Red Bull-teambaas Christian Horner hoopt dat zijn voormalig coureur Sebastian Vettel voor 2021 een stoeltje in de Formule 1 weet te vinden. De Duitser moet aan het einde van het seizoen vertrekken bij Ferrari en de opties worden steeds kleiner. Bij Mercedes lijkt men te kiezen voor een langer verblijf van zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas en ook Red Bull lijkt voorzien met Max Verstappen en Alexander Albon.

Sebastian Vettel


Red Bull en Vettel waren voor het hybride tijdperk heer en meester in de Formule 1. Met 38 overwinningen en vier wereldtitels was de Duitser haast onverslaanbaar, maar na zijn overstap naar Ferrari heeft de coureur uit Heppenheim de hoge verwachtingen niet waar kunnen maken. Horner zou het jammer vinden als Vettel definitief stopt.

Horner en Vettel waren maandagavond net als Max Verstappen en Pierre Gasly aanwezig bij het programma Sport & Talk van het Oostenrijkse Servus TV. "We hebben zo veel speciale momenten met Sebastian meegemaakt", zegt Horner. "Het was een ongelofelijke tijd in die periode van zijn carrière. Als hij stopt, is dat een gemis voor de Formule 1, maar tijden veranderen helaas."

Red Bull zelf heeft geen plaats voor Vettel, al is het contract van Albon nog niet verlengd. Horner: "We hebben twee coureurs die het geweldig doen. Ik zie niet in hoe we Sebastian daar in kunnen passen. We hadden niet verwacht dat hij nu op de markt beschikbaar zou zijn. En we hadden nooit verwacht dat Ferrari hem er zo hardhandig zou hebben uitgegooid."

"We hebben altijd een geweldige werkrelatie met Seb gehad en die hebben we nu ook met Max. Bij Alex Albon kun je niet ontkennen dat hij zich erg goed ontwikkeld. De timing is erg onverwacht. Zeker voor Sebastian, maar ook voor de andere teams in de Formule 1. De grote vraag is wat Mercedes gaat doen. Gaat Lewis nog door, of stopt hij? Houden ze vast aan Bottas? Dat moet je ook meenemen in je afwegingen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS