Formule 1

Red Bull: “Ik denk dat de race met de mogelijkheid op guur weer en bandenstrategieën erg interessant gaat worden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2020 08:57 • Print artikel

Christian Horner was na de kwalificatie van de Grand Prix van Portugal tevreden. De teamchef van Max Verstappen en Alex Albon zag hun pupillen naar een respectievelijk derde en zesde plek kwalificeren. “Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met de derde en zesde plek van Max en Alex. Het was een wat ongebruikelijke sessie, gekeken naar de baanomstandigheden. Voorafgaand aan de kwalificatie waren er nog veel vraagtekens met betrekking tot de bandenprestaties en de ontwikkeling van de baan, maar beide coureurs lieten een goede snelheid zien”, aldus de teambaas van Aston Martin Red Bull Racing.

Formula One Max Verstappen

“Max had de pech dat hij nét niet de Mercedessen kon splitten, die zich op de medium banden kwalificeerden. Alex verbeterde tijdens iedere sessie en hij wist zich goed aan te passen aan de wisselende omstandigheden, waardoor hij uiteindelijk de zesde startplek veilig wist te stellen.”

“Ik denk dat de race met de mogelijkheid op guur weer en de verschillende bandenstrategieën erg interessant gaat worden. Ik ben er dan ook zeker van dat onze coureurs goede progressie kunnen boeken en een mooi resultaat voor het team kunnen scoren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS