Formule 1

Red Bulls zoektocht naar volgende Max Verstappen afgebroken omdat Helmut Marko 'het opgeeft'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 november 2023 11:20

Helmut Marko heeft de zoektocht naar de volgende Max Verstappen opgegeven. In plaats daarvan verlaagt hij zijn doelstelling om op zoek te gaan naar een toekomstige racewinnaar omdat een andere Verstappen 'niet bestaat'.

null


Verstappen won sinds zijn eerste wereldtitel in 2021 32 van de 42 races en nog eens twee titels. Hij staat nu één overwinning achter viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel op weg naar Las Vegas dit weekeinde, en ondanks het talent dat Red Bull tot zijn beschikking heeft, gelooft Marko niet dat er nog een Verstappen tussen zit.

Verstappen heeft al genoeg punten verzameld om dit seizoen in zijn eentje het constructeurskampioenschap te winnen, met een record van 17 overwinningen in 19 races, waarmee hij ook de zeven decennia lange mijlpaal van Alberto Ascari voor het hoogste aantal overwinningen in een seizoen doorbreekt.

Tijdens zijn bespreking van de nieuwe Red Bull-junior Oliver Goethe en hoe hij zich kan ontwikkelen binnen het team, legde Marko uit dat de tiener volgend seizoen indruk moet maken op zijn eigen weg omhoog op de autosportladder. "Goede naam, goede jongen", zei Marko over de nieuwe Goethe tegen het Oostenrijkse OE24. "Een Duitser die in Londen en Monte Carlo woont, hij was snel tijdens de tests, volgend jaar moet hij zich bewijzen in de Formule 3."

Toen hij werd ondervraagd over directe vergelijkingen met eerdere titelwinnaars Verstappen en Sebastian Vettel, gaf de motorsportadviseur van Red Bull toe dat het vinden van nog zo'n gouden gans voorlopig niet zijn doel is. "Hij heeft een zekere mate van lef, maar ik heb het zoeken naar een nieuwe Verstappen al opgegeven, die bestaat niet", gaf hij toe. "Ik zal blij zijn als we een toekomstige GP-winnaar vinden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS