Formule 1

Red Bull's Adrian Newey over clash tussen Verstappen en Norris: "Max en Lando hebben het uitgesproken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juli 2024 05:03

Na de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris zullen de twee kemphanen het komend weekend in Silverstone weer tegen elkaar opnemen. De twee mannen raakten elkaar in de eindfase van de Oostenrijkse Grand Prix. Verstappen’s race werd ernstig gecomprimeerd en eindigde hij als vijfde. Norris zag het zwart-wit geblokt niet en viel onfortuinlijk uit. De twee lijken weer door één deur te kunnen. Red Bull-kopstuk Adrian Newey verwacht dan ook geen verdere controverse tussen Verstappen en Norris.

Max Verstappen Lando Norris

Verstappen en Norris zijn al jaren goed bevriend met elkaar. Men vreesde met grote vrezen dat hij opstootje in Oostenrijk een einde zou maken aan de vriendschap tussen beide. Toch blijkt maar weer eens dat de soep niet zo heet wordt gegeten als dat deze wordt opgediend.

Adrian Newey, de topontwerper die Red Bull Racing verlaat, vertelt in gesprek met Sky Sports dat hij niet verwacht dat er verdere gevolgen zullen hangen aan de clash in Spielberg: "Ik denk wel dat Max en Lando de boel samen al hebben uitgesproken. Het zijn gewoon twee fantastische jongens, dus ik weet zeker dat ze het onderling echt wel gaan uitpraten. Het was echt een situatie waarin iedereen een beetje lastig of eigenwijs was, maar ik wil verder niemand de schuld geven van wat er is gebeurd. Verstappen en Norris zijn allebei fantastische coureurs en ik weet zeker dat het allemaal goed zal komen." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS