Formule 1

Red Bull: Pérez 'doet er langer over' om zich aan te passen aan gedrag RB20

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 juni 2024 10:30

Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat Sergio Pérez er meestal langer over doet dan Max Verstappen om zich aan te passen aan een auto met problemen, maar de Mexicaan zal naar verwachting in Barcelona weer voorin meedoen.

Sergio Pérez en Christian Horner F1

De regerend wereldkampioen liep vorige maand tegen een horde aan in Monaco, waar de bochten van het stratencircuit een zwakke plek in het pantser van de RB20 aan het licht brachten - de wegligging over kerbs en hobbels. Ook de GP van Canada bleek een race om te vergeten.

"Checo moet gewoon de GP van Canada vergeten en terugkomen in Barcelona”, zei Horner, geciteerd door RACER. "We weten dat hij daar heel goed toe in staat is en ik weet zeker dat hij hard vechtend terugkomt in Barcelona. We hadden geluk dat Ferrari geen punten scoorde - ze hadden ons veel punten kunnen afsnoepen in de constructeursrace - dus we hebben hem daar nodig om te scoren, net als in de eerste vier races.”

"Het was een combinatie van factoren", voegde de Red Bull-chef eraan toe, commentaar gevend op Pérez' benarde situatie. "We hadden een probleem in de kwalificatie dat er een beetje aan bijdroeg en er is genoeg waar hij en het team naar moeten kijken om hem terug te krijgen in dat venster als we teruggaan naar Europa. Als de auto zich niet goed gedraagt, heeft hij meer moeite om zich aan te passen. Hij doet er misschien langer over en als je vrijdag niet kunt rijden, kom je op achterstand. Dat is iets waar we samen met hem naar kijken om te zeggen 'Oké, laten we sterk terugkomen in Barcelona'."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS