Formule 1

Red Bull Junior: "Het raakte me toen ik Milton Keynes geconfronteerd werd met de muur van trofeeën van de vloer tot het plafond"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 november 2023 22:56

Red Bull Racing heeft de Duitse FIA F3-coureur Oliver Goethe aan hun jonge coureursprogramma toegevoegd. Goethe treedt in de voetsporen van onder andere Sebastian Vettel in het talentenprogramma van het 6-voudig wereldkampioensteam.

Olivier Goethe

Oliver brak door in 2022 met zijn sigleseater toen hij de Euroformula Open-titel won. In 2023 promoveerde hij naar de FIA Formule 3, met een sensationele podiumplaats in het eerste raceweekend van het seizoen in Bahrein. Een ander hoogtepunt van zijn rookie-seizoen was Silverstone, waar hij zijn eerste overwinning in de Feature-race op zijn naam schreef.

De prestaties van de jonge Duitser trokken de aandacht van Red Bull Racing en het F1-team benaderde hem. Oliver werd uitgenodigd op het hoofdkantoor van Red Bull Racing in Milton Keynes, gevolgd door een bezoek aan het hart van het Red Bull-imperium in Graz, waar hij de deal bezegelde.

"Ik ben trots en enthousiast om bij het Red Bull Junior-team te komen. Ze zijn een kracht om rekening mee te houden en breken record na record. Het raakte me toen ik Milton Keynes bezocht en geconfronteerd werd met de muur van trofeeën van de vloer tot het plafond. Ik realiseerde me toen dat ik op het punt stond om deel uit te maken van iets heel bijzonders. Ik ben opgegroeid met Sebastian Vettel, die races en kampioenschappen won in de Red Bull-auto, en als Duitse coureur ben ik er trots op dat ik in zijn voetsporen kan treden. Deel uitmaken van een F1-team kan me onbetaalbare kansen bieden en de deur openen naar de droom waar ik naartoe heb gewerkt en er is geen beter team om dat mee te doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS